Ευχαριστούμε τον  Στρατιωτικό Ιατρό Πνευμονολόγο Νικόλαο Ρουσσάκη MD, MSc (MPH) για την επιστημονική επιμέλεια του site

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

ΧΑΠ

Μάθε περισσότερα   – Ανάπνευσε καλύτερα

Εναλλακτικές – Συμπληρωματικές Θεραπείες για την ασθένεια της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας | ΧΑΠ

Οι συμπληρωματικές – εναλλακτικές θεραπείες για τη ΧΑΠ αναφέρονται στις θεραπείες, φιλοσοφίες και πρακτικές που δεν θεωρούνται συμβατικές ή τυποποιημένες.

Αυτές οι τεχνικές δεν μπορούν να θεραπεύσουν τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), αλλά μπορεί να βελτιώσουν τα συμπτώματα και την ποιότητα ζωής των ασθενών με ΧΑΠ. Πάντα να συζητάτε τις θεραπείες αυτές με τον ιατρό σας.

Μερικά παραδείγματα συμπληρωματικής θεραπείας της ΧΑΠ περιλαμβάνουν μασάζ, γιόγκα, βελονισμό και βοτανοθεραπεία.  

ΧΑΠ και βότανα

Κάποια βότανα είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες στις παθήσεις του ΧΑΠ βοτανααναπνευστικού από την αρχαιότητα. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται αρκετές έρευνες για τη δράση των βοτάνων στην αντιμετώπιση της ΧΑΠ.

Η ρίγανη (τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το αιθέριο έλαιο ρίγανης ήταν δραστικό έναντι των στελεχών των μικροβίων και ιδιαίτερα στην Esherichia coli) και ο ευκάλυπτος (η έρευνα συμπεραίνει ότι η ταυτόχρονη θεραπεία με ευκαλυπτόλη μειώνει τις παροξύνσεις , τη δύσπνοια και βελτιώνει την λειτουργικότητα των πνευμόνων) είναι δύο από τα βότανα που έχουν μελετηθεί και μελετώνται. Η κάνναβη είναι ένα βότανο για το οποίο υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα και αρκετές μελέτες ερευνούν τη δράση της.

Στη σελίδα ΧΑΠ βότανα – εναλλακτικές θεραπείες θα βρείτε υλικό από επίσημες έρευνες σχετικά με τη δράση των βοτάνων και τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της ΧΑΠ.

Πώς επηρεάζει ο θαλασσινός αέρας τα άτομα που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα;

Διαβάστε μελέτες σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού αέρα.

Μία μελέτη που διήρκεσε 48 εβδομάδες και παρήγαγε ορισμένες ενδείξεις ότι ο αέρας με αυξημένη περιεκτικότητα σε αλάτι βοηθούσε να καθαρίσει τους πνεύμονες των ασθενών.xap kai ualassa

Οι ασθενείς παρουσίασαν επίσης σημάδια λιγότερων εξάρσεων και μειωμένη ανάγκη για χρήση ορισμένων αντιβιοτικών.

Στην ενότητα ΧΑΠ και θάλασσα θα βρείτε μελέτες σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού αέρα στους ασθενείς με αναπνευστικές βλάβες.

Το περιεχόμενο των site δεν υποκαθιστά για κανένα λόγο την ιατρική συμβουλή . Είναι χρήσιμο για συζήτηση με τον ιατρό σας. Ο ιατρός που σας παρακολουθεί είναι ο κατάλληλος για να σας ενημερώσει σχετικά με την υγεία σας.

Επιλέξτε για ιατρό έναν άνθρωπο που εμπιστεύεστε και συζητήστε μαζί του όλα τα θέματα της υγείας σας που σας απασχολούν.

www.xap.gr

Το site χρησιμοποιεί μόνο τα απαραίτητα cookies για την εύρυθμη λειτουργία του. Με την είσοδο σας συναινείτε σε αυτό.
Μετάβαση στο περιεχόμενο