Μάθε περισσότερα  –  Ανάπνευσε καλύτερα

ΧΑΠ

Xρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Ευχαριστούμε τον  Στρατιωτικό Ιατρό Πνευμονολόγο Νικόλαο Ρουσσάκη MD, MSc (MPH) για την επιστημονική επιμέλεια.

Μπορώ να ταξιδέψω ενώ είμαι σε οξυγονοθεραπεία;

Ναι, στις περισσότερες των περιπτώσεων μπορείτε να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της οξυγονοθεραπείας σας. Ο μόνος όμως που μπορεί να σας απαντήσει ξεκάθαρα σε αυτό το ερώτημα είναι ο ιατρός σας.

Αν πάσχετε από ΧΑΠ και ο ιατρός σας συνέστησε οξυγονοθεραπεία, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνετε μακρυά από τους αγαπημένους σας προορισμούς.

Αυτό που απαιτείται κυρίως είναι μία καλύτερη οργάνωση του ταξιδιού σας ώστε να είστε ασφαλείς.

Θα χρειαστείτε έναν φορητό συμπυκνωτή οξυγόνου για τις μετακινήσεις σας.

Οξυγονοθεραπεία και ταξίδι με το αεροπλάνο

Αν πρόκειται να ταξιδέψετε με αεροπλάνο, ο φορητός συμπυκνωτής οξυγόνου που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να έχει την πιστοποίηση FAA. Επίσης πρέπει να ενημερώσετε την αεροπορική εταιρεία για την πρόθεση σας να χρησιμοποιήσετε οξυγόνο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Μπορείτε να βρείτε στο travelwithoxygen.com μία λίστα με την πολιτική όλων των αεροπορικών εταιρειών του κόσμου σχετικά με τη χρήση οξυγόνου κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Οξυγονοθεραπεία και ταξίδι με το αυτοκίνητο

Το να ταξιδέψετε με το αυτοκίνητο ενώ είστε σε οξυγονοθεραπεία είναι πιο απλό. Οι περισσότεροι φορητοί συμπυκνωτές οξυγόνου τροφοδοτούνται από τον αναπτήρα του αυτοκινήτου. Ακολουθείστε αυτές τις συμβουλές που έχουμε ετοιμάσει και καλό ταξίδι!

Ταξίδι με το πλοίο – συμμετοχή σε κρουαζιέρα

Μπορείτε να συμμετάσχετε σε μία κρουαζιέρα κατά τη διάρκεια της οξυγονοθεραπείας σας.

Οι περισσότερες κρουαζιέρες επιτρέπουν τη χρήση των συμπυκνωτών οξυγόνου. Κάποιες παρέχουν και τους δικούς τους συμπυκνωτές οξυγόνου για χρήση εν πλω. Στο withoxygen.com θα βρείτε μία λίστα με όλες τις παγκόσμιες εταιρείες κρουαζιέρας και την πολιτική της κάθε εταιρείας σχετικά με τη χρήση οξυγόνου κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας. Διαβάστε τις συμβουλές μας ώστε να οργανώσετε με ασφάλεια την κρουαζιέρα σας.

Το να ταξιδέψετε με το πλοίο σε έναν πιο κοντινό προορισμό, όπως κάποιο νησί της Ελλάδας είναι και αυτό φυσικά εφικτό. Οργανωθείτε, διαβάστε τον οδηγό ταξιδιού που έχουμε ετοιμάσει για τους ασθενείς της ΧΑΠ που είναι υπό οξυγονοθεραπεία, ετοιμάστε βαλίτσες και καλές διακοπές!

Προτείνουμε επίσης να διαβάσετε το ΧΑΠ και θάλασσα όπως και το ΧΑΠ και εποχιακές αλλεργίες.

Πριν προχωρήσετε στην αγορά ενός φορητού συμπυκνωτή οξυγόνου για τα ταξίδια σας, αναζητήστε και ενημερωθείτε ποια είναι η διαφορά μεταξύ συνεχόμενης και παλμικής ροής οξυγόνου.

Το site χρησιμοποιεί μόνο τα απαραίτητα cookies για την εύρυθμη λειτουργία του. Με την είσοδο σας συναινείτε σε αυτό.
Μετάβαση στο περιεχόμενο